“Budućnost hrane”: Zelena serija sa Institutom BioSens

Razgovor “Budućnost hrane” upoznao je publiku s najsavremenijim tehnologijama koje oblikuju budućnost proizvodnje hrane.

“Budućnost hrane” je događaj koji je EU info Point Novi Sad organizovao u okviru Zelene serije, a u saradnji sa Institutom BioSens.

Istraživači sa Instituta BioSens Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta i istraživačkog instituta Vageningen iz Holandije podelili su svoja znanja i iskustva, odgovarajući na pitanja o tome kako tehnologija revolucionizuje proizvodnju hrane.

U programu su učestvovali prof. dr Vesna Bengin, suosnivačica Instituta BioSens i koordinatorka ANTARES projekta, i Aniš Čauan, viši istraživač na Univerzitetu i istraživačkom institutu Vageningen. Moderatorka ovog događaja bila je Mirela Mitrić, novinarka RTV Vojvodine.

Fotografije